Mango lycka!Här på Grenada är det full fart på mangosäsongen

Igår var jag ute på en tur till “mitt” favoritträd för att plocka mangos. Jag blev lite snopen då trädet redan var upptaget av en man som satt högt uppe ibland grenverket.

Mannen presenterade sig som Felix och vi talades vid. Jag undrade om det gick bra att plocka några frukter som han skakat ner. Inga problem, vi delade på skörden och jag fyllde en hel bärkasse med frukt. Med denna stora mängd mangos ville jag testa ett nytt recept. Här kommer resultatet.

Mango chow

2 st ej helt mogna mangos, skurna i tärningar

ett knippe koriander, finhackat

några röda chilifrukter, smaka först hur starka de är

saften från några limefrukter

en nypa salt

Blanda alla ingredienser i en skål, låt stå så att smakerna kommer fram, ät och njut.

Passar lika bra till mat och som drinktilltugg.

Smaklig måltid!